• banner 1
  • banner 2
  • banner 3

Tip bewaar je bankafschriften

Zorg dat je je bankafschriften in bezit hebt!

Zorg met een uitkering dat je altijd over je bankafschriften kan beschikken. Die bankafschriften zou je nog eens hard nodig kunnen hebben om eea te bewijzen. In ieder geval moet je ze kunnen tonen als je een uitkering aanvraagt. Tijdens het maken van bezwaar kunnen ze soms hard nodig zijn en vergeet niet dat als je een uitkering hebt de gemeente te allen tijde volgens de wet een heronderzoek mag doen. Bij zo’n heronderzoek wordt gekeken of je nog steeds recht hebt op de uitkering en daarbij worden meestal je bankafschriften opgevraagd. Omdat je met een uitkering de plicht hebt om inlichtingen te geven (artikel 17 Participatiewet), moet je die bankafschriften inleveren als er om wordt gevraagd.

 

Banken hebben tegenwoordig allemaal de trend om alles online te doen, het is dus niet vanzelfsprekend dat je die bankafschriften krijgt toegestuurd. Ga naar je bank en vraag hoe je aan die bankafschriften kan komen. Sommige banken doen het tegen een kleine vergoeding (Rabobank € 0,50). Laat je bankafschriften vanaf nu elke maand toesturen. Online kan je nog tot een bepaalde tijd ( 1-2 jaar) je oude bankafschriften inzien en uitprinten. Zorg dat je ook van de afgelopen jaren bankafschriften in huis hebt.

 

Als je de bankafschriften later nog bij de bank moet opvragen, betaal je er een vermogen voor (bij sommige banken wel € 5,00 per volgnummer).